Algemeen

Jordan packs crater en zoom

Het silhouet van de Jordan Crater dat in julie in Korea werd uitgebracht en nu heeft Nike de rest van de collectie van de Jordan Brand Crater onthuld. Naast het nieuwe model worden ook een Crater Slide en Air Jordan 1 High Zoom geïntroduceerd en uitgebracht. Het trio bestaat uit Crater Foam, een mengsel van Nike schuim en ongeveer 12% Nike Grind rubber uit afval. Aan de bovenkant is 80-100% van het materiaal mechanisch gerecycled polyester voor de verstevigingsstukken en 100% gerecycled nylon wordt gebruikt op de band.

Net als de Space Hippie-collectie is de focus van deze nieuwe collectie om Nike’s Move to Zero-campagne te helpen, die erop gericht is om uiteindelijk nul afval en nul koolstof te produceren. Alle drie de sneakers komen deze herfst aan.

JORDAN BRAND JORDAN ZOOM ’92 SNEAKER

Na de aankondiging van hun nieuwe “Crater” pack, blijft Jordan Brand nieuwe silhouetten onthullen.

De geheel nieuwe Jordan Zoom ’92 is een combinatie van de Air Jordan 7, Nike Air Max 180 en Nike Air Force 5 en bestaat uit drie iconische sneakers die voor het eerst werden gemaakt in 1992. De diepte van de bovenkant is een verwijzing naar de AJ7, net als de “9” op de hiel. Een blootgestelde voorvoetse Zoom Air Bag verwijst naar de Air Max 180 en Air Force 5 en naar het recente ontwerp dat Nike Basketball heeft gemaakt.