DuurzaamheidTechnologie

Wonen in een hippe vogelhuisje in Noorwegen

Met een ontwerp dat alleen beschreven kan worden als een “vogelhuisje voor mensen”, krijgt deze prefab woning van de Noorse studio Livit haar bewoners zo dicht mogelijk bij de natuur met behoud van comfort en een strakke, minimalistische stijl. Met zijn eerste modellen die gebruikt worden als vakantiewoning in de Noorse wildernis, met uitzicht op de majestueuze fjord van Fauske en de besneeuwde bergen van Langeland, is Birdbox klein en licht genoeg om op unieke plaatsen met een minimale voetafdruk geplaatst te worden.

De prefab dozen zijn er in twee turn-key versies: Birdbox Mini van 6 bij 10 voet en Birdbox Medi van 16,7 bij 8 voet. De Birdbox Mini heeft een bed en een klein zitgedeelte, terwijl de Birdbox Medi een bed, een bureau, een groter zitgedeelte en grotere ramen heeft. Er is ook een optie om een aparte badkamerschaal toe te voegen, die is geconstrueerd met getint eenrichtingsglas, zodat de bewoners in alle privacy van het uitzicht op de omgeving kunnen genieten terwijl ze binnen zijn.

Beide modellen leggen echter de meeste nadruk op de ramen. De ronde ramen van de Mini en twee kleinere ovale ramen accentueren de natuur buiten, en de Medi voegt twee extra ramen toe om de inzittenden een beter uitzicht te geven.

Birdbox kan worden gehesen en geïnstalleerd met een helikopter voor meer uitdagende terreinen en heeft geen behoefte aan onderhoud, volgens de hoofdontwerper, Torstein Aa. Het veerkrachtige ontwerp is bestand tegen extreme weersomstandigheden en er is de mogelijkheid om zonnepanelen toe te voegen, die het bedrijf ook kan leveren.

“Vogeldozen zullen in het hele land te vinden zijn waar je een nieuwe ervaring krijgt in elke plaats die je bezoekt”, zegt Asbjørn Reksten Stigedal, CEO van Livit. “We creëren een aanbod waar we ons land van zijn beste kant kunnen laten zien waar men Noorwegen kan ervaren via Birdbox.”

Bron: inhabitat