DuurzaamheidMode

Adidas duurzaamheidsdoelstellingen

Adidas heeft een nieuwe mijlpaal in zijn duurzaamheidsdoelstellingen aangekondigd. Het sportkledingmerk heeft in 2020 meer dan de helft van het polyester dat in zijn producten wordt gebruikt, vervangen door gerecycled plastic afval.

De inspanningen van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid zijn erop gericht de vervuiling van de oceanen te bestrijden door het vermijden van plastic afval. Adidas is van plan om tussen de 15 en 20 miljoen paar schoenen te produceren die gemaakt zijn van plastic dat wordt ingezameld op de stranden en in de kustgebieden. Het merk heeft in 2019 11 miljoen paar schoenen gemaakt van plastic afval. In 2024 zal Adidas naar eigen zeggen alleen nog maar gerecycled polyester gebruiken.

Met deze aankondiging schetst Adidas meer duurzaamheidsdoelstellingen. Tegen 2030 zegt het bedrijf dat het de uitstoot van broeikasgassen door zijn eigen activiteiten en die van zijn leveranciers met 30 procent zal verminderen, vergeleken met de uitstoot in 2017. Daarnaast wil Adidas in 2021 de tweede generatie van zijn volledig recyclebare Futurecraft Loop hardloopschoenen op de markt brengen.

Adidas is al enkele jaren op weg naar een groter gebruik van recyclebare materialen. In 2016 heeft het merk het gebruik van plastic zakken uit zijn winkels geschrapt, en in 2018 werd 100 % van het katoen gebruikt in het produceren van hun materialen duurzaam, met de hulp van het Better Cotton Initiative.

Bron: Adidas