KledingMode

Californië is de eerste staat in de VS die de verkoop van dierlijke bontproducten verbiedt

Na stadsbrede verboden in zowel San Francisco als Los Angeles, ondertekende gouverneur Gavin Newsom een pakket wetsvoorstellen tijdens het weekend om dierenmishandeling in de Gouden Staat te bestrijden, met inbegrip van AB44 een wetsvoorstel die de verkoop, de productie en de schenking van bontkleding en -accessoires verbiedt. “Californië is een leider als het gaat om dierenwelzijn en vandaag de dag omvat het ook het verbieden van de verkoop van bont,” zei Newsom in een verklaring die werd verkregen door de San Francisco Chronicle.

Het wetsvoorstel is naar verluidt van toepassing op alle nieuwe kleding, handtassen en schoenen van bont. Gebruikt bont en taxidermische producten zijn uitgesloten, evenals leer, runderhuid en omgekeerd lam. Bont dat om religieuze redenen wordt gebruikt of dat door indianenstammen wordt gebruikt, is volgens CNN ook vrijgesteld. Overtreders van het verbod, dat in januari 2023 van kracht wordt, zullen worden beboet.

Het verbod komt op de hielen van een grotere beweging in de mode-industrie om bont uit te bannen, met inbegrip van toezeggingen van Chanel, Gucci, Burberry en DVF. De voorzitter van Chanel, Bruno Pavlovski, vertelde onlangs aan WWD dat de luxueuze reus “geen exotische huiden meer zou gebruiken in onze toekomstige creaties”, en voegde eraan toe: “De toekomst van high-end producten zal voortkomen uit de knowhow van wat ons atelier kan doen”.

Coach is ook een merk dat in oktober 2018 aankondigde dat het geen nerts, coyote, vos en konijnenbont meer zou verkopen. “We begrepen van onze werknemers en van onze consumenten dat het voor hen belangrijk was om een standpunt in te nemen over dit onderwerp”, vertelde Joshua Schulman, CEO van Coach, Business of Fashion. “We doen het omdat we geloven dat het het juiste is om te doen.” PETA vraagt echter ook dat Coach het gebruik van mohair en angorawol verbiedt.

Bron: Elle