DuurzaamheidTechnologie

Gerecyclede plastic bijenkorf is ontworpen voor vrolijke bijen.

Aangezien de bijenteelt in eigen achtertuin steeds populairder wordt, is er geen reden waarom de traditionele bijenkorf niet een meer moderne en functioneel ontwerp kan aannemen. Met dit idee in het achterhoofd benaderde de in Duluth gevestigde Jon Otis van Lake Superior Honey Company Loll Designs om een verbeterde versie van de bijenkorf te maken. Deze bijenkorf heet toepasselijk de Bee Hive en combineert de functionaliteit van klassieke, door mensen gemaakte bijenkorven met een strak en duurzaam product dat afkomstig is van gerecyclede melkkannen.

Het partnerschap tussen Lake Superior Honey Company en Loll Designs betekent dat de eindproducten aan de normen van beide bedrijven moeten voldoen. Dit geldt vooral voor functionaliteit, kwaliteit en esthetiek. Lake Superior Honey Company handhaaft een hoge standaard voor haar honing, met de nadruk op 100% natuurlijk, 100% raw, wat betekent dat de bijen niet gestresst zijn en dat de honing in beperkte hoeveelheden wordt geproduceerd voor een betere kwaliteit. De horizontale top-bar bijenkorf moest voldoen aan de verwachtingen van het bedrijf. Ook de essentie van het productassortiment van Loll Designs is gebaseerd op functie en duurzaamheid, zodat het duo twee jaar lang een bijenkorf heeft ontwikkeld waar ze trots op mogen zijn.

Het eindresultaat biedt een afsluitbaar plat dak voor bescherming tegen het weer. De korf heeft langere poten voor een meer ergonomisch ontwerp en een versterkte doos voor langdurig gebruik. De Bee Hive is gemaakt van gerecycled HDPE. Omdat dit materiaal nieuw was in het traditionele bijenkorfontwerp, heeft het vele variaties ondergaan voordat het eindproduct heeft kunnen ontstaan. Loll Designs meldde dat propolis weliswaar aan het plastic blijft plakken, maar dat het er tijdens het schoonmaken makkelijker er af komt. Na twee seizoenen bij de Lake Superior Honey Company zorgde het proces ervoor dat de bijen goed op het materiaal reageerden.


Bron: Inhabitat