BeautyHuidverzorging

Hoe je je eigen kurkuma en honing gezicht masker kunt maken

Kurkuma wordt al lang als een supervoedsel in de gezondheidswereld beschouwd. De  antioxidant verpakt in kurkuma is ook een wonderbaarlijk ingrediënt voor uw huid ook. De ontstekingsremmende eigenschappen kunnen helpen roodheid en littekens te verminderen, de huid te verhelderen en zelfs acne te bestrijden.

“Kurkuma is een van mijn favoriete ‘binnenstebuiten’ schoonheidsingrediënten, omdat het het potentieel heeft om veel uiterlijke problemen aan te pakken door het in te nemen, en ook wanneer het in de huidverzorging gebruikt wordt,” zegt Dr. Nadia Musavvir, een natuurgeneeskundige arts uit L.A. en Chicago. 

“De anti-microbiële, ontstekingsremmende en anti-oxiderende eigenschappen hebben aangetoond dat het de verschijning van rimpels vermindert, evenals de huid verheldert door het verlichten van donkere vlekken en het verbeteren van de algehele teint.”.

Beter nog, u kunt gemakkelijk een kurkuma-masker in uw keuken op te zwepen. Dit recept bevat ook kalmerende haver, yoghurt die de huid in balans brengt en hydraterende honing voor een totale herstart van de teint.

DIY Kurkuma Gezichtsmasker

Ingrediënten

1 theelepel kurkuma wortelpoeder
2 eetlepel gemalen haver
3 eetlepels biologische yoghurt van nature in de vorm van yoghurt
3 druppels ruwe lokale honing

Aanwijzingen

Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een gladde massa. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een schoon gezicht en laat het 15 minuten zitten. Spoel het gezicht grondig uit.

Iedereen die met kurkuma heeft gekookt, weet dat het ingrediënt door zijn natuurlijke gele kleur een vlekken op de huid (of iets anders dat het raakt) kan veroorzaken. Niet-biologische kurkuma kan kleurstoffen bevatten om het geel te houden, dus zorg ervoor dat u een biologische variant gebruikt om de kans op vlekken te verminderen. Als het masker op je huid vlekt, helpt kokosolie bij het verwijderen van vlekken.

Bron: harpersbazaar.com, bareorganics.com