Duurzaamheid

De gids voor het conserveren van voedsel: Deel 2 Pekelen

Pekelen is een gistingsproces dat al generaties lang bestaat. Het is eenvoudig te doen, hoewel er sommige processen snel zijn en andere vereisen dat de patiënt het proces observeert terwijl het plaatsvindt. Pekel de rode en gele ui, komkommers, courgettes, wortelen, bloemkool, cherrytomaten en andere favoriete groenten door ze eerst schoon te maken en in plakjes of speren te snijden.

Een techniek heet snel pekelen. Dit resulteert in een snackbaar product in slechts enkele dagen, maar mist de diep ingemaakte smaak van lange gisting. Combineer gelijke delen azijn (elk type) en water. U kunt kruiden, specerijen, knoflook of gember toevoegen om unieke smaakprofielen te creëren. Voor een combinatie van één kopje water en één kopje azijn voegt u een eetlepel koosjer zout of twee theelepels pekelverkoop toe en een optionele eetlepel tafelsuiker. Kook het mengsel tot de droge ingrediënten zijn opgelost. Vul de groenten in schone conservenblikken en vul ze met de kokende vloeistof, binnen een halve centimeter van de bovenkant. Sluit het geheel af met een deksel en zet het in de koelkast. Wacht minimaal 48 uur voor het openen. Hoe langer ze zitten, hoe voller de smaak.

Om te fermenteren op de traditionele manier, gebruik je een grote crock of een andere container die een paar weken uit je keukencirculatie kan zijn. Er zijn vele, vele recepten voor verschillende voedingsmiddelen en smaken, maar het basisproces is weer om voedingsmiddelen voor te bereiden door het schoonmaken en weggooien van de eindstukken. Snijd in de vorm die u verkiest. Maak vervolgens een pekel met water, zure azijn en zout. Combineer in de crock en laat ze een paar weken zitten. Eenmaal gefermenteerd, verpakken in potjes. Verschillende voedingsmiddelen vragen om verschillende verwerkingstijden, maar meestal variëren ze van 15-30 minuten. Wil je je voedsel op andere manieren conserveren bekijk dan deel 1 of deel 3 in de serie