Geld

Wat moet je weten over je zorgverzekering

Zoals de meeste mensen wel weten is het in ons land verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Mensen betalen hun maandelijkse premie netjes aan hun zorgverzekeraar, maar weten eigenlijk bijzonder weinig over deze verzekering. Om het een beetje duidelijker te maken bespreek ik in dit artikel de basisinformatie als het gaat om zorgverzekeringen.

Wat is het?

Om te beginnen is het belangrijk om te kijken wat een zorgverzekering daadwerkelijk is. Eigenlijk is dit enorm simpel; een zorgverzekering is een verzekering die je de kosten voor medische zorg voor je dekt. Door een maandelijkse premie te betalen aan je zorgverzekering hoef je je later in het jaar niet druk te maken om de kosten voor medische zorg.

Verplicht

Zoals de meeste mensen wel weten is het in Nederland voor elke burger verplicht om een zorgverzekering te hebben. Dit heeft de overheid bepaald zodat iedereen de zorg kan krijgen die hij of zij verdient. Echter moet je wel altijd een verplicht extra risico betalen.

Aanvullende zorgverzekering

Een basiszorgverzekering dekt ruim niet alle kosten. Wanneer je bijvoorbeeld naar de tandarts of fysio moet, dan heb je een extra verzekering nodig om te kosten te dekken. Dit noemen we dan een aanvullende zorgverzekering. Met deze aanvullende zorgverzekering wordt je maandelijkse premie hoger, maar worden meer kosten voor je gedekt.

Wil je nou weten of jij te veel betaalt voor je zorgverzekering? Neem dan een kijkje op zorgkiezer.nl om alle zorgverzekeringen die er zijn te vergelijken. Zo kan je makkelijk en snel de zorgverzekering vinden die bij jou past.