ModeSchoenen

Adidas brengt 3 nieuwe trailschoenen uit met milieuvriendelijke eigenschappen

Adidas is een bekend merk op het gebied van sportschoenen, en het is ook een kampioen in duurzaam design met zijn 5-jarige samenwerking met Parley for the Oceans. Nu heeft Adidas drie nieuwe producten uitgebracht met duurzame eigenschappen, waaronder geüpcycled plastic voor de oceaan van Parley, als een middel om de warmte van de planeet af te voeren en over te brengen in het zweet op het parcours.

De eerste schoen uit de PROTOHYPE-serie is de Adidas Terrex Two Ultra Parley. Hij heeft een ruime pasvorm, een “Continentale” rubberen buitenzool voor ultieme grip op zowel natte als droge oppervlakken en een rockerontwerp dat de voetbeweging tijdens het gebruik vergemakkelijkt. Deze schoen is speciaal ontworpen om demping en comfort te bieden tijdens het rijden. Het rekbare, ademende bovendeel is gemaakt van Parley Ocean Plastic, een materiaal dat gemaakt is van plastic afval dat wordt verzameld op eilanden, stranden, kustgemeenschappen en kustlijnen voordat het de oceaan kan bereiken.

De tweede schoenoptie is de Adidas Terrex Two Parley. Deze versie is meer een veelzijdige selectie met veel van dezelfde kenmerken als de gelijknamige Adidas Terrex Two Ultra Parley. De demping, het comfort, het rockerontwerp, de geüpcyclede Parley Ocean Plastic bovenzijde en de pasvorm zijn allemaal gelijk in beide stijlen. Het belangrijkste verschil is dat de Ultra een ander type energieoverdracht biedt in de tussenzool om zich beter aan te passen aan rotsachtig terrein.

De derde optie in deze uitgave is de Adidas Agravic BOA, die is ontworpen voor bescherming en stabiliteit op rotsachtig, technisch en ruw terrein. Deze zijn voorzien van een eenvoudig aandraaimechanisme en een slijtvaste TPU gegoten neus om bescherming te bieden tegen ruwe oppervlakken. De Agravic BOA maakt gebruik van “Dope” kleurstof, een proces waarbij de kleurstof direct in de grondstoffen wordt geïnjecteerd, waardoor water wordt bespaard in vergelijking met het typische sterfproces.