DuurzaamheidKledingModeSchoenen

De sustainable collectie van PUMA X First Mile

Puma heeft samen met First Mile een co-creatieve sportkleding collectie gelanceerd, gemaakt van gerecycled plastic, die verder gaat dan recycling, omdat het ook geworteld is in “sociale impact en menselijke connectie”.

De co-branded collectie is ontworpen om de gebruiker te helpen hun beste prestaties uit hun training te halen. De collectie bestaat uit zowel schoenen als kleding. De T-shirts, shorts, jassen en leggings zijn gemaakt van garen dat gemaakt is van gerecycled plastic flessen die zijn verzameld Taiwan, Honduras en Haïti.

images: Puma
Images: Puma

Het First Mile initiatief

De samenwerking benadrukt het First Mile initiatief, dat micro-economieën ondersteunt door het creëren van duurzame banen en het verminderen van de vervuiling. De ingezamelde plastic flessen worden gesorteerd, gereinigd en versnipperd, voordat ze worden omgezet in garen dat vervolgens in producten gebruikt kan worden.

Het Puma en First Mile programma heeft meer dan 40 ton plastic afval van stortplaatsen en oceanen afgevoerd, alleen al voor de producten die voor 2020 zijn gemaakt. Dit vertaalt zich ruwweg in 1.980.286 plastic flessen die hergebruikt worden. Alle kleding van de collectie is gemaakt van minstens 83 procent tot zelfs 100 procent van het duurzamere garen dat afkomstig is van First Mile.


Bron: FashionUnited, Puma