KledingMode

Samwerking tussen True Religion en Jaffa Saba

True Religion werkt samen met conceptuele kunstenaar Jaffa Saba om een limited edition collectie van op maat gemaakte denim te creëren.

De samenwerking tussen True Religion en Jaffa Saba is gericht op duurzaamheid en bestaat uit unieke, betekenisvolle kledingstukken die zijn gemaakt van geüpcycled denim. Het omvat jassen, spijkerbroeken, emmerhoeden, shorts, samoerai-mutsen, slippers, draagtassen en aanstekers.

Saba, die een achtergrond heeft in zowel de beeldende kunst als in de kleermakerij, heeft eerder gewerkt met kledingmerken variërend van Jean-Paul Gaultier tot Nike. Hij verwerkte thema’s als imperfectie, sentimentele waarde en echte authenticiteit in elk product.

“We werden weggeblazen door Jaffa’s creativiteit en aandacht voor detail, wat we als merk belichamen”, verklaarde een vertegenwoordiger van True Religion in een persbericht. “Hij had al een aantal op maat gemaakte True Religion stukken uit zijn eigen garderobe gemaakt, en na de ontmoeting, waren we allemaal aan het zoemen over een collab.”