Schoenen

Birkenstock betreed de Indiase markt 

Het Duitse schoenenmerk Birkenstock vergroot zijn bereik als onderdeel van zijn internationale expansiestrategie en is begonnen met de verkoop van zijn beroemde sandalen in India. Daartoe opende het merk op 27 januari 2020 zijn eerste monomerkenwinkel in Terminal 3 van Indira Gandhi International Airports in Delhi en startte het zijn officiële onlineshop op www.birkenstock.in, met een uitgebreid assortiment klassieke sandalen voor mannen, vrouwen en kinderen en gesloten schoenen, evenals het Papillio-assortiment. Het bedrijf heeft ook een showroom en regionaal kantoor in Gurgaon, gelegen in het grotere Delhi gebied.

De hoogwaardige producten uit Duitsland werden tot nu toe niet via handelspartners op de lokale markt verkocht en daarom presenteert Birkenstock zich nu voor het eerst aan de Indiase consument en positioneert zich “als een premium lifestyle-merk dat synoniem is voor kwaliteit, functie en algemeen welzijn”.

Uitbreiden naar nieuwe markten

“Het is precies het juiste moment voor ons om de Indiase markt te betreden. Een bloeiende, merk compatibele retailomgeving voldoet aan een sterke consumentenvraag naar echte kwaliteit. Wij verwachten dat India in de komende jaren een van de vijf belangrijkste markten voor Birkenstock zal worden, want wij bieden de perfecte producten voor de huidige tijdgeest en levensstijl in dit land”, aldus Oliver Reichert, CEO van de Birkenstock Groep, in een persbericht.

Daarom plant Birkenstock meerdere monomerk winkels in een internationale premium merkomgeving in de topwinkels van het land. Het bedrijf heeft echter nog geen cijfers of concrete locaties genoemd. Birkenstock heeft onlangs ook een tweede locatie in de VS geopend en haar aanwezigheid in Londen, Parijs en Wenen uitgebreid.

Voering Birkenstock India

Jens Hattab, regionaal directeur Midden-Oosten, Afrika, India heeft samen met zijn medewerkers de toetreding van het bedrijf tot de markt voorbereid. Hij is verantwoordelijk voor de groei van de onderneming en de algemene bedrijfsvoering op dit gebied. Vinay Bansal heeft de rol van Birkenstock managing director India op zich genomen en zal het bedrijf en zijn team lokaal leiden.

Bron: Fashion United