Sneakers

Nike viert 30ste verjaardag van Air Max 90

Air Max Day 2020, Nike’s jaarlijkse toewijding aan zijn revolutionaire dempende luchtzool sneaker, is dit jaar een eerbetoon aan de Air Max 90, die zijn 30e verjaardag viert.

Nike bracht zijn allereerste Air Max 1 uit Op 26 maart 1987, een model dat door de meesten wordt beschouwd als een meesterwerk op het gebied van schoeisel, en meer dan drie decennia later is het onmiskenbaar dat de Nike Air Max 90 officieel de schijnwerpers heeft gestolen.

De iconische Nike Air Max 90 sneaker, ontworpen door Tinker Hatfield werd oorspronkelijk uitgebracht als de Air Max III in 1990, wordt gecrediteerd met het tonen van de mogelijkheden voor Nike Air, omdat het een grotere Air-unit dan zijn voorgangers, evenals verbeterde flexibiliteit en een variabele, multi-port vetersluiting systeem dat meer pasvorm opties mogelijk maakte.

Het nieuwe ontwerp heeft ook een “boeiende esthetiek” met getextureerde panelen aan de bovenkant, waardoor nieuwe kleurenschema’s mogelijk zijn, zodat sneakerheads hun stijl kunnen vieren en hun creativiteit kunnen laten zien.

Ter gelegenheid van het jubileum heeft Nike de Air Max 90 opnieuw ontworpen voor 2020, met inbegrip van een nieuwe paneelschaal, hoogte van de teenkast en hielplaat, en de sportkledinggigant laat de sneaker in meerdere kleurstellingen los, geïnspireerd op de originele colorblocks van de schoen.

Bron: Fashionunited