ModeSchoenen

Vieze geuren uit je schoenen verwijderen

De zomer is hartstikke leuk totdat iemands stinkende schoenen je huis laten stinken! Het gebeurt in een voorspelbare cyclus: hete temperaturen leiden tot zweterige voeten, en zweterige voeten laten vocht achter in schoenen, wat onaangename geuren veroorzaakt. Maar gooi die stinkende schoenen nog niet weg, want vandaag zal ik een aantal van de beste en meest effectieve methoden met je delen om geuren in schoenen te neutraliseren. 

Als je je hebt afgevraagd hoe je de geur uit je schoenen kunt krijgen, ben je hier aan het juiste adres!

Het geheim van het verwijderen van de geur uit schoenen is om het vochtprobleem aan te pakken. Veel mensen proberen simpelweg de geur zelf aan te pakken met behulp van een deo-spray, maar dat verbergt alleen de geur. Als je het vocht laat uitdrogen, pak je het probleem bij de bron aan door de geurveroorzakende bacteriën te doden. Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen, dus ik heb een paar verschillende opties voor je in deze post vermeld. Gebruik de methode die je het beste bevalt, of de methode die je kunt gebruiken met spullen die al in huis hebt.

1. Gebruik Soda

Gebruik een koffiefilter, wat soda en een elastiekje om de ultieme geurverdrijver te maken! Ik heb gehoord dat deze “stinkende pinkies” worden genoemd, maar je kunt ze noemen wat je wilt. 😉 Voeg gewoon een paar eetlepels bakpoeder toe in het midden van het koffiefilter, en voeg een paar druppels etherische oliën toe voor de geur (optioneel). Draai het filter dicht en bind het af met een elastiekje. Plaats ’s nachts een zakje bakpoeder in elke schoen om het vocht en de geur te absorberen.

Om het nog sneller en makkelijker te maken, kunt u ook een eenvoudig schoenpoeder maken! Voeg een paar druppels etherische oliën toe aan wat zuiveringszout, zoals hierboven beschreven, en strooi het poeder vervolgens op de bodem van de schoenen. Laat het ’s nachts zitten en dumpt het dan ’s morgens uit.

2. Gebruik wattenballen

Doe een paar druppels etherische oliën op een paar wattenbollen, leg ze in de schoenen en laat ze een nacht liggen. Ik stel voor om citroenolie te gebruiken, of een andere frisse citrusgeur!

3. Gebruik zonlicht

Plaats je schoenen in de zon. Vocht is een groot probleem als het gaat om stinkende schoenen. Door ze in de zon te laten liggen, kunnen ze uitdrogen en bacteriële groei voorkomen.

4. Gebruik je diepvriezer

U kunt uw diepvriezer gebruiken om de geur van schoenen te helpen verwijderen. Plaats ze eerst in een verzegelde ziplock zak en plaats de zak vervolgens een nacht in uw diepvriezer. De bevriezingstemperatuur zal de geurveroorzakende bacteriën doden, wat een grote stap in de goede richting zal zijn.

5. Gebruik citroenschillen

Place some lemon peels in your shoes overnight. If moisture isn’t an issue, this will help provide a fresh scent to smelly shoes!

6. Gebruik ontsmettingsalcohol

Spuit de binnenkant van de schoenen in met alcohol. Deze methode zal helpen bij het uitdrogen van de geurbronnen en zal je hopelijk in staat stellen de schoenen weer normaal te gebruiken. Alcohol is niet alleen een antiseptisch middel, maar het verdampt ook vrij snel. En als het met andere vochtbronnen vermengt, kan het er ook voor zorgen dat ze sneller verdampen!

7. Gebruik een stuk zeep

Een andere manier om de geur van schoenen te verwijderen is door een stuk zeep in een stinkende schoen te doen. De zeep is poreus, dus het zal geuren absorberen en een frisse, schone geur achterlaten. Dit is een geweldige methode om te proberen als je al een paar extra stukken zeep in je kast of kast hebt liggen!

Bron: Jillee, onegoodthingbyjillee.com