GeldMode

Moederbedrijf TK Maxx, TJX Companies ziet winst groeien

De TJX Companies, Inc. het moederbedrijf van onder andere TK Maxx, heeft aangekondigd dat de netto-omzet in het vierde kwartaal met 10 procent is gestegen tot 12,2 miljard dollar, terwijl de vergelijkbare winkelomzet vorig jaar met 6 procent gestegen is. Het netto-inkomen voor het vierde kwartaal was 985 miljoen dollar en winst per aandeel was 81 cent, een stijging van 19 procent ten opzichte van de 68 cent van het voorgaande jaar.

Ernie Herrman, Chief Executive Officer en President van The TJX Companies, zei in een verklaring over de prestaties van het bedrijf: “We zijn zeer tevreden met onze sterke resultaten in het vierde kwartaal, aangezien zowel de omzet als de winst per aandeel onze verwachtingen ruimschoots overtroffen hebben. We hebben ook voor het hele jaar sterke resultaten geboekt. We zien voldoende mogelijkheden voor TJX in het huidige retailersegment en hebben er alle vertrouwen in dat we meer marktaandeel zullen blijven behalen.

TJX verwacht 4 tot 6 procent winstgroei 

Voor het boekjaar van 52 weken bedroeg de netto-omzet van het bedrijf 41,7 miljard dollar, een stijging van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit terwijl de totale omzet van vergelijkbare winkels vorig jaar met 4 procent steeg ten opzichte van een stijging van 6 procent.

Bron: Fashion Untited UK