Technologie

Verschillen Google Home Mini en Nest Mini

Google’s Home Mini is een geweldig klein apparaatje, dat de kracht van Google Assistant biedt in een kleine luidspreker. Het is het kleinste in het Google Home assortiment, gevolgd door de Google Home, Home Max, Nest Hub en Nest Hub Max en de opvolger is de Nest Mini.

De Nest Mini – wat logisch is gezien de rebranding van de Home Hub naar Nest Hub en de lancering van de Nest Hub Max – dit is alles wat je moet weten over de tweede generatie van de Home Mini.

De Google Nest Mini werd aangekondigd tijdens Google’s Made by Google event in New York City op 15 oktober en en het is beschikbaar vanaf 22 oktober.

Verschillen in ontwerp

De Google Home Mini en de Nest Mini hebben allebei dezelfde formaat. De Nest Mini komt nu wel met ingebouwde ophangpunt. Ook is de Nest Mini meer sustainable. 

De tweede generatie van Google Home Mini heeft een vergelijkbare vorm als zijn voorganger. Het formaat is identiek aan de Home Mini (42 x 98mm) maar iets zwaarder met 181g. Net als de Home Mini is hij rond van vorm en mooi en compact.

De Nest Mini biedt echter een ingebouwde muurbevestiging – iets waar de Home Mini een accessoire voor nodig heeft. Net als de vorige Home Mini is er een materiaalhoes over een plastic voetstuk, maar de hoes van de Nest Mini is gemaakt van 100 procent gerecyclede plastic flessen, waardoor hij duurzamer is dan het oudere model.

De Nest Mini is verkrijgbaar in vier kleuren, waaronder een nieuwe Sky Blue kleur, samen met Rock Candy, Antracite en Coral opties. De fysieke dempknop voor de microfoon is nog steeds aanwezig.

Wat kan de Google Nest Mini beter dan de Google Home Mini

De Google Nest Mini biedt dezelfde functionaliteit als de Home Mini, dat wil zeggen Google Assistant en alle functies die bij de Assistant horen.

De Google Home Mini heeft een 40mm luidspreker en is voorzien van Bluetooth, Chromecast en Chromecast Audio. De Nest Mini biedt allemaal dezelfde hardware, hoewel Google beweert dat het nieuwe apparaat een upgrade krijgt in de geluidsafdeling. Het heeft ook een 40mm driver maar voegt 360-graden geluid toe. Er is ook 15W van vermogen in vergelijking met de Home Mini’s 9W.

Google zei dat de Nest Mini 2x sterkere bassen en een helderder geluid zou bieden dan zijn voorganger. Er is ook een derde microfoon om je stem op te pikken in luidere omgevingen, en een speciale machinelearning chip is ook aan boord om snellere Google Assistant resultaten te leveren.

Bron: Pocket-lint.com